Käynnissä olevat ja tulevat haut

Suomen Lähi-idän instituutin säätiön apurahat kenttätyömatkoihin ja arabian opiskeluun olivat edellisen kerran haussa tammikuussa 2021. Seuraavan kerran apurahat ovat haettavissa tammikuussa 2022. Hakuilmoitus julkaistaan tällä sivulla.

Aimo T. Nikolainen -stipendi (3 000€) on haettavissa seuraavan kerran keväällä 2022.

Matka-apurahat jatko-opintoihin, tutkimukseen ja kenttätyömatkoihin 

Suomen Lähi-idän instituutin säätiö jakaa matka-apurahoja Lähi-idässä suoritettavaan tutkimukseen ja tutkimukseen liittyviin matkoihin. Apurahoja voivat hakea suomalaiset tai Suomessa toimivat tutkijat ja väitöskirjatekijät. Apurahoja ei pääsääntöisesti myönnetä perustutkinto-opiskelijoille eikä konferenssimatkoihin. Apuraha tulee käyttää sen myöntövuoden aikana. Hakemuksia arvioitaessa katsotaan eduksi pitkäkestoinen oleskelu alueella. 

Hakulomake: Matka-apurahat

Ansökan på svenska

Apurahat arabian kielen opiskeluun 

Säätiö julistaa haettavaksi apurahoja vähintään kuukauden kestävään arabian kielen opiskeluun Lähi-idässä. Apuraha myönnetään ainoastaan kurssimaksujen kattamiseen, ja sitä voivat hakea myös perustutkinto-opiskelijat. Hakemuksia arvioitaessa etusijalla ovat arabiantaidoltaan edistyneet hakijat. Hakemuksia arvioitaessa suositaan pitkäkestoisia kursseja. 

Hakulomake: Apurahat arabian kielen opiskeluun

Ansökan på svenska

Lisätietoja

Lisätietoja apurahoista antaa säätiön asiamies Anu Leinonen (etunimi.sukunimi@fime.fi). 

Vuoden 2021 apurahojen saajat on julkistettu täällä

kuvituskuva